8 Ekim 2008 Çarşamba

ARI KEKİ YAPIM İŞLEMİ VE ARILARA VERİLİŞİ

yoğun iş temposundan dolayı anca arılara kek yapma işine sıra geldi.aldık ballarımızı kek yaptırmak için Güngör korkut hocanın dükkanına getirdik başladık pudra şekeri ile balı karıştırmaya.




Güngör hoca o yaşına rağmen hala arıcılarımıza hizmet vermeye devam ediyor

nihayet işler bitti sefer arkadaşımla beraber 300 kiloya yakın kek yoğurduk poşetledik artık bi çayı hakettik :)

hazır satılan kek kilosu 5 ytlden satılıyor.kek ihtiyacı olan ve böyle kendisi yapacak zamanı olmayan arıcılarımız güngör hocanın kovan çiftliği isimli dükkanından keklerini temin edebilirler.
biz kendimiz yaptık ballar kendimizden olduğu için ben kendim 170 kilo keke 230 ytl ödeyip yırttım...


keklerimiz hazır arılara verilmeyi bekliyorlar

kekler ve arılarımın bir bölümü


arıların ortalama nüfusu 5 / 6 çerçeve civarında kış için yeterli bir sayı.


arıları sıkıştırmak için kontraplaktan yapılmış bölme tahtası kullanıyorum.kontranın ölçüleri kovan içten içi ölçüsünden 1 cm kısa kenarlarına halıfleks zımbaladım iyice sıkışmasını sağlıyor ve hava yada arıların diğer tarafa geçmesini önlüyor


sıkıştırma tahtası konmuş kovanın görünümü



arılara kek verme işilemi bittikten sonra hemen arılığın üstünde olan kestane ormanına gidip biraz kebablık kestane topladık.yabani kestane ağaçlarından anca bu büyükkükte meyveler oluyor.bi kaç saatlik zamanda toplanan kestaneler.hem temiz havada gezinti bir yandanda akşama kebap keyfi için toplanmış kestaneler.