26 Ocak 2009 Pazartesi

DÜNYA ARICILIĞINDAN BAZI VİDEOLAR

you tubede gezinirken kendime göre ilginç bulduğum bazı videoları bloğuma aktardım.belki izlemek isteyen dostlarımız olur.
(not:hala you tubeye giremiyorum diyenleriniz yoktur heralde)


bu ilk video dünyadan değil türkiyeden benim arıların geçen gün blogere yüklenmiş olduğum video yükleme sebebim yasaklı youtubeye video yüklemenin mümkün olduğunu göstermek içindi.gördüğüm kadarıyla youtube bilmeyen arkadaşlarımız için hala sorun teşkil ediyor
resimli anlatım ile you tubeye yasaksız olarak girmeyi anlatan bir haber yapmak lazım olduğunu düşünüyorum.videoların altında gerekli bilgiler mevcut






Bizler ikinci katı zar zor atarken avrupa arıcıları beşinci katları atmışlar





gerçi ne yaptıklarını anlamadım birinden alıp öbürüne aktarıyorlar.ama görünürde iki kat kuluçkalık için ayrılmış


bu yabancılarda çok tembel yahu arıcılığın zevkini bilmiyorlar bal sağımı zevktir bunlar herşeyi makinelere yaptırıyorlar.


buda bir başka tembel arıcılar


bunlarda amerikan arıcılar.biz 6 lımı 8 limi makine alalım diye düşünürken amerikanlar 100 peteği aynı anda süzen makine kullanıyorlar



YOU TUBEYE YASAKSIZ DİREK OLARAK GİRMEK İÇİN YAPMANIZ GEREKEN İŞLEMLERİ SIRASIYLA YAZIYORUM

bilgisayarınızın başlat çalıştır komutuna resimdeki gibi c:\WİNDOWS\system32\drivers\etc\hosts yazarak tamam diyoruz

tamam deyip çıkan kısımdaki pencereden not defterini seçiyoruz ve tamam diyoruz

açılan not defterinin içindeki yazıların en altına gelip bu komutu yapıştırıyoruz.

İŞTE KOMUT


208.117.236.70 youtube.com
208.117.236.70 www.youtube.com
74.125.65.118 img.youtube.com


NOT: HALA AÇILMADIYSA MSN ADRESİMİ EKLEYİN ORDAN KESİN ÇÖZÜME ULAŞIRIZ:)

24 Ocak 2009 Cumartesi

İSTANBULDAN GELEN MİSAFİRLERİM

bugün istanbul bölgesi arıcı dostlarımızdan Asım Kadıoğlu ile Yusuf Şimşak abilerim ziyaretimize geldiler.Arı ve arıcılık dünyası hakkında bir çok konu hakkında muhabbetler edildi.


Ortama köyümüzün diğer arıcılarından ilker ve sefer arkadaşlarımızda iştirak ettiler.



kızartmalarımız pişme aşamasında



masamız kuruldu Arı bakanı Ali türk aranıp yemek için izin alındıktan sonra
yemekler yendi.yemek esnasında hoş sohbetlerimize devam edildi.


yemeğimiz yendi tatlılarda yeniyor

yemek faslı bittikten sonra çay yudumlama sırasında süpriz bir olay gerçekleşti.köyümüzde görev yapan camii imamımız hüsamettin hoca ile Yusuf Şimşak istanbulda aynı okuldan mezun olmuşlar.İstanbuldada görüşmeleri devam ediyormuş.Yusufu orda gören hüsamettin hoca ile yusuf arasındaki şaşkınlık ifadeleri ilginç ve hoş gülüşmelere sahne oldu .resimde elinde çay olan köyümüzün imamı hüsamettin tanış.


Ziyaretlerinin asıl sebebi yusuf kardeşimizin kovan yaptırma isteğiydi.kovanlarda olmasını istediği bazı istekleri bana tarif etti.bir konuda bazı kafasında soru işareti kalınca o konuyu tekrar araştırıp kararını verecek .
Ziyaretime gelen Asım abi ve Yusuf Şimşak dostlarımıza teşekkür ederirim..

22 Ocak 2009 Perşembe

İLK TÜRK ARICI BLOĞU YAPAN KİM

Bugün hiç abartısız sabah 11 civarında bilgisayarın başına oturdum şu an yazı yazdığım zaman itibari ile saat 21:00 ihtiyaç molaları hariç bu saate kadar hiç kalkmadım.
Aradağım konu: Türkiyeden ilk arıcı bloğunu oluşturup diğer arıcılarımıza örnek teşkil edip onlarında blok kurmalarına önderlik eden ve çok büyük bir arıcılık bilgi portalı oluşmasına vesile olan kişiyi merak ettim.
Birçok bloğu gezdim ilk yapılan haber tarihlerinden bulurum düşüncesi ile aradım taradım ama bu böyle olmayacak kanısına varıp siz arıcı dostlarımıza sormaya karar verdim.
Belki önemsiz bir konu ama benim gibi merak eden kişilerin olduğunuda varsayarak merakımın cevabını bilen bilmesede tahmin edenleriniz varsa yorumlarınızla konuya açıklık getirmenizi istiyor tüm arıcı dostlarımıza teşekkür ediyorum.

21 Ocak 2009 Çarşamba

BLOGCU ARICI DOSTLARIMIZA ÖNERİ

Arıcı dostlarımıza bir önerim olacak.Malum hemen hemen her akşam bilgisayarı olan arıcılarımız arıcı bloklarına göz atıyordur.tabi bende bunların içindeyim .memleketimizin her yerinden hatta yurt dışından bir çok arıcı blokları mevcut.ne kadar sıklıkla takip etsekte tüm arıcı dostlarımızın hangi ilde yaşadığını daha doğrusu arılık sahibi arıcıların arılarının nerde olduğunu bilemiyoruz.Tabiki çok ünlüler dışında mesela arı bakanı Ali Türk ün gebzede olduğunu bilmeyen yoktur
Şöyle bir önerim olacak blok güncellemesi yapıyoruz bloğu güncelleyen kişinin bloğunda haber yayınlanınca haberin sonunda haberi yayınlayanın ismi

mesela örnek benim blokta ' gönderen yalovalı arıcı yusuf '

olarak yazıyor.anlatmak istediğim benim arılarım yalovada yalovalı olduğumu belirtiyorum merak edenler nereli olduğumu görüyorlar.yurdun çeşitli yerlerinde ikamet ettiğimiz için arılarımızın gelişme devreleri tabiki aynı zamanda olmuyor.Antalyada ki arı erzurumda olan arıdan daha önce uyanıyor.bunu belirtmek için ve arılarımızı değişik iklim şartlarında yaşayan diğer arılarla kıyaslamak için insan merak ediyor tabi özellikle ben çok merak ediyorum.

Güncellenen bir haber görünce acaba bu arılar nerede diye merak ediyor blok sahibinin profiline bakıyorum ama kimisi belirtmiş kimisi belirtmemiş merakım sadece merakta kalıyor.

arıcı dostlar benim görüşümde olanlarınız varsa bloğunuzda nereli olduğunuzu belirten küçük bir değişiklik yapmanızı istirham ediyorum.

değişikliği nasıl yapacağınızı düşünenleriniz varsa kolaylık olsun diye açıklamayıda kendimce uygun gördüm.

blok hesabınızın kumanda paneli yazan kısmından profil düzenle seçeneğini seçip açılan penceredeki

GÖRÜNEN AD:kısmındaki kutucuktan yapabilirsiniz.

bir resimlede konuyu bitirelim

20 Ocak 2009 Salı

OCAK AYINCA AÇAN ÇİÇEK

ocak ayındayız ama bu çiçek her sene kış günü açar.hem nektarı var hem poleni arılarımız için bu ağaçtan bir sürü ekmek gerekli.havalar biraz ısınınca binlerce arı bu çiçeğe koşuyorlar.çiçeğin ismi nedir bilmiyorum bilen varsa yazsın bu resimde arının ayağındaki beyaz renkli polen belirgin şekilde görülüyor.acaba yavru varmıki kovanlarda polen taşıyor bu arılar buda arıların 20 ocak 2009 saat 12.30 civarındaki ilk uçukları diyebiliriz

16 Ocak 2009 Cuma

KOVANLIK TAHTA BİÇİLMESİ

kovan tahtası biçtirirken çekilen video.video daha uzundu pc den tekrar kayıt yapıp kısalttığım için görüntü bozuk ve seslerde karışıklık var sessiz dinlemenizi tavsiye ederim :))


bloğa kaydedilecek videolar için kameranızın en küçük kayıt moduna ayarlayıp çekin zaten blog video boyutu küçük 320x240 boyutunda.eskiden kameradan en büyük modda çekim yapıyordum 1 dakikalık video 25 mb boyutunda oluyordu bu ayarda yani şu an izlenen video 4 dakikalık ama sadece 5 mb boyutunda yüklemesi 3 dakika sürdü.tabi sadece tavsiye...