20 Nisan 2008 Pazar

AYICIKLARIN ARILIĞIMI ZİYARETLERİ

Arılığımı ayılar bastı:)her tarafı orman olan köyümüzde arılarım biraz ormana yakın olduğu için arada ayılar ziyaretime uğruyor.Misafirler biraz arsız edeplerinle oturmasını bilmiyorlar bazı kovanların içinde ne var diye merak edip kontrol etmişler.Bakmışlarki içerde hem bal var hem çok besleyici larvalar var bir tadına bakalım demişler.4 kovanı aynı şekilde elden geçirip gitmişler.şükür 4 tane ile kaldık.



bu küçük yavrucukların anneleri adepsizce ziyaretlerinden dolayı cezalarını çektiler şimdilerde kürkünden ve yağından faydalanılıyor:)gerçi burda söylemesek daha iyi olurdu bu ayıların meclisde adamları var haklarında koruma emri çıkmış bizim zavallı arıların böyle bir hakları yok.



yavrucuklar şimdilerde neşe kaynağımız köylünün eğlenceleri oldular.itina ile besleniyorlar biberonla süt içiyorlar.Ama çok oburlar doymak bilmiyorlar günde 6 kilo sütü midelerine indiriyorlar.

Yabani olduklarını inkar etmiyorlar ufacık oldukları halde ağaçlara kedi gibi tırmanıyorlar pençeleri şimdiden keskin ve sağlamca büyüdüklerinde çok canlar yakar o pençeler.


bizimkide iş analarını etkisiz hale getir yavrularını biberonla besle.ilerde besle kargayı uysun sözünü uygulamazlar inşallah.ellerimizle büyüttüğümüz yavrular gün gelipte analarının yaptıklarını yaparlarsa vay halimize.


Acaba bu ayıcıklar hakkımızda ne düşünüyorlar.aynı köpek gibide sadıklar süt vereni benimsediler ona karşı baya sadık oldular köpek gibi sahiplerinin peşlerine gidiyolar belkide süt içireni anneleri olarak görüyor yavrucaklar...


Bu arkadaş ayıcıkların bakımını üstlendi.kendi ellerinle onları besliyor ayılarda onu baya benimsediler peşinden ayrılmıyorlar.Yakında ayrılacaklar Bursa karacabey de arı bakım evimi ne varmış oraya haber verildi.Gelip götürecekler ayıcıkları.Bu ayıcıkları köyden geçen biri görmüş sirk işletiyormuş sirkte kullanmak için bu ayıcıkları istedi bayada bir ücret teklif etti ama vermedik sirkte koskoca ayıyı maymuna çeviriyorlar.Bursaya vermeyi daha uygun gördük oraya vereceğiz.


Ayıcıkları özleyeceğiz bayağı alışmıştık.büyüdükçe tehlikeli olmaya başladılar oyunlarında vahşilikleri ortaya çıkınca artık onlara bursa yolu göründü.Bir çocuğa oynarken pençe attı biri çocuğun yüzünü kesti dahada zarar verip kendilerine zarar gelmeden yerlerine gitmeleri kendileri için daha iyi oacak..

2 yorum:

mustafa aksungur Eğitimci - blog yazarı dedi ki...

geçmiş olsun.

Kenan GİŞAN dedi ki...

Komşu geçmiş olsun.
Dört taneyle kurtulmuşsun.Yavrular pek de sevimliler. Ana ayı gelince senin çaldığın radyonun pili bitti galiba.Ayıları bizim köye göndermeyin. Kal sağlıcakla.