8 Ekim 2008 Çarşamba

ARI KEKİ YAPIM İŞLEMİ VE ARILARA VERİLİŞİ

yoğun iş temposundan dolayı anca arılara kek yapma işine sıra geldi.aldık ballarımızı kek yaptırmak için Güngör korkut hocanın dükkanına getirdik başladık pudra şekeri ile balı karıştırmaya.




Güngör hoca o yaşına rağmen hala arıcılarımıza hizmet vermeye devam ediyor

nihayet işler bitti sefer arkadaşımla beraber 300 kiloya yakın kek yoğurduk poşetledik artık bi çayı hakettik :)

hazır satılan kek kilosu 5 ytlden satılıyor.kek ihtiyacı olan ve böyle kendisi yapacak zamanı olmayan arıcılarımız güngör hocanın kovan çiftliği isimli dükkanından keklerini temin edebilirler.
biz kendimiz yaptık ballar kendimizden olduğu için ben kendim 170 kilo keke 230 ytl ödeyip yırttım...


keklerimiz hazır arılara verilmeyi bekliyorlar

kekler ve arılarımın bir bölümü


arıların ortalama nüfusu 5 / 6 çerçeve civarında kış için yeterli bir sayı.


arıları sıkıştırmak için kontraplaktan yapılmış bölme tahtası kullanıyorum.kontranın ölçüleri kovan içten içi ölçüsünden 1 cm kısa kenarlarına halıfleks zımbaladım iyice sıkışmasını sağlıyor ve hava yada arıların diğer tarafa geçmesini önlüyor


sıkıştırma tahtası konmuş kovanın görünümü



arılara kek verme işilemi bittikten sonra hemen arılığın üstünde olan kestane ormanına gidip biraz kebablık kestane topladık.yabani kestane ağaçlarından anca bu büyükkükte meyveler oluyor.bi kaç saatlik zamanda toplanan kestaneler.hem temiz havada gezinti bir yandanda akşama kebap keyfi için toplanmış kestaneler.

6 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Keklerini arıcının kendisi yapması o kekin kalitesini belirler sende en iyisini yapmış kekinin içine kendi balını kendin malzemeni koyup yogurmuşsun ver arıya bak keyfine varova ilacıda yaptın ise bundan ötesi allaha emanet kısmette ne varsa o olur hayırlısı allahtan kolaygelsin

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf şimdi arıya kek niçin verilir onun cevabını bulmak lazım.Bu mevsimden sonra neden yaptın demeyecem,keki ne yapmayı düşünüyorsun.Besleyeceksen şerbet vermen gerekiyor.Yavru yaptıracaksan şimdi atılan yumurta 21 gün sonra çıkacak.Bekletip baharda verecekksen hiç bir diyecegim yok.

Ne yaparsak bilinçli yapmamız lazım,adet yerini bulsun diye yapmamak lazım.

Kestanelerde gözüm kaldı::))

yalovalı arıcı dedi ki...

sayın pınarhisarlı arkadaş:
dediğin gibi en güzeli gözünün önünde kendin yaptığın malzeme en değerlidir.varroa ilacımızıda yaptık kendimize göre görevimizi yaptık diyelim artık ya nasip diyeceğiztemennin için teşekkürler sanada kolay gelsin.

ali abi biz bu sene erken bile verdik yaf keki :):)geçen sene 20 kasımda vermiştik .şerbetlemeyi tabiki yaptık bu kek şerbetten sonraki ek besin yoksa arıda bal dolu.ramazan 1 dediği günden beri 3 gün ara ile hiç aksatılmadan 11 sefer şerbet verdikten sonra bu kekleri koyduk.

kestaneler için buyrun gelin beraber yiyelim.yada adresi yaz kargo ile yollayayım ayıpsın kestane dediğin nedir:):)

mahmudiyearicilik dedi ki...

Bölme için kullandığın kontraplakların kenarlarına halıfleks yapman çok güzel.
SELAMLAR

yalovalı arıcı dedi ki...

mahmudiyeli üstad teşekkürler.

ewet o sayede güzel sıkışarak hem hava alması önleniyor arılarda karşı tarafa geçecek yer bulamıyolar güzel oluyor bu şekil.

Adsız dedi ki...

canım kestane cektı valla şimdi kestane olsa soba yok :( hımmm ballarda cok leziz görunuyo valla hayırlı satıslar :D