25 Şubat 2009 Çarşamba

KOVANLIK KERESTELER HAZIR

Evet kovan yapmak için lazım olan kerestelerimiz hazır.Keresteciden özenle seçildi(öyle hurdacıdan alınmadı :-) )33x290 mm ölçülerinde sipariş üzerine biçildi. budak oranı 100/20 kuluçkalıklar için tamamen budaksızlar seçilecek malum en çok onlar dış etkenlere maruz kalıyor.azda olsa budak olanlar ise kat imalatında kullanılacak her ne kadar kuru olsada acelemiz yok iyice kurusunlar diye ızgara şeklinde bekliyorlar çok yakında bu keresteler kovan olacak.yapım aşamalarını hep beraber izleyeceğiz.















bunlarda kovan ayakları olacak. özellikle kestane ağacından yapılıyor.kestane ağacı ıhlamur çam gibi yumuşak ağaçlara göre çok daha uzun süre sağlamlığını koruduğu tecrübelerle kanıtlanmıştır.bu sebeple kovan ayaklarımız kestane ağacının kerestesinden yapılıyor.

4 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
kovan ayakalrı kestane olmalı
çürümemesi için
işi biliyor kardeşimiz
bızım bölgedede kestaneden yapıyoruz
başarılar

Unknown dedi ki...

e töli çonaş şkimi (butguci) allah güle güle işlemeyi nasip etsin sen işi biliyon artık arife tarif gerkmez

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

yusuf kardeşim,o keresteleri hemen yapacagın kovan ölçülerinde kestir ve deniz tutkalı kullanarak çak.o şekılde kurusunlar.(kereste azman olarak kurur.) o genışlıkte kurutmaya kalkarsan,o tahtalar balık sırtı olur tabi hangi yörenın kerestesi oda çok onemli,çatlama riskide devreye girer.hurdacıdan alanlar kurumuş kereste alıyorlar,dikkatini çekmek ısterım.3o adet kovanına yazık olur,elini çabuk tut.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Adaşım.

Sen işini bilirsin.Üreteceğin kovanlar örnek olacak diye düşünüyorum.Bizlerle ayrıntıları paylaştıkça senden çok şey öğreneceğimizi düşünüyorum.