18 Mart 2009 Çarşamba

KOVAN İMALATINA DEVAM

Havalar hala ısınmadı artık moralimiz bozulmaya başladı erik ağaçları artık yavaş yavaş çiçeklerini dökmeye bile başladılar bizim arılar hala kovandan dışarı çıkacak kadar bir sıcaklık göremediler arada sırada güneş parlayınca uçuyorlar bakalım bu durum iyimi olacak kötümü
kovan yapımına kaldığımız yerden devam ediyoruz.
kovan tabanına monte edilen kontraplakın orta yerinden kafamıza göre bir ölçü ile kesilen parçanın yerine havalandırmayı sağlayacak aliminyumdan yapılan ızgara kafes telini zımbalıyoruztabana monte edilen kafes telin kovan içinden görünümü

ayaklarıda çakılan kovan dibinin alttan açılıp kapanacak şekilde yapılan görüntüsü


kapalı halde iken görünüşü


kovan tabanları bitti.hala kafamda tasarım yaptığım musluk denilen uçma tahtasını yerleştirmeyi daha sonraya bıraktım.uçma tahtası sabit olacak açılıp kapanmayacak.
Kovan sahibi arkadaş gezgincilik yapmayacağını belittiği için sabit olacak giriş deliklerine saç levhadan yapılan açma daraltma aparatı takılacak










katlarında ilk montajları bitti.yanlarına kuşak dönülecek işlem tamam














ballığın kuluçkalık üzerinde deneme duruşu.
kuluçkalığın üst taraflarını biraz yontarak ballığın rahatça oturmasını sağlıyorum

kovanlara bir kaç gün ara veriyorum.Arı bakanımız ALİ TÜRK çerçeve yanağı istedi 2 gün sayın bakana çalışacağız.

6 yorum:

Balcı Sarıefe dedi ki...

En iyi kovanı marangoz değil arıcı yaparmış.Hem arıcı hem de marangoz olursa tadından yenmez.Kardeş! kovan resimlerini görüp çok beğendim .Lakin Kaça yapıyorsun?Taksit yaparmımısın ? Hiçbir bilgi yok. Telefonum 05325025241 Bu numarayı çaldır konuşalım.Elimde biraz param epeyce de kestane balım var.Satabilirsem Sana kovan yaptırmayı düşünüyorum.Benim tuzum kuru. Senin de keresten kuruysa en kısa zamanda ara görüşelim.Selamlar......

yalovalı arıcı dedi ki...

gölcüklü hemşerim hemşeri diyorum çünkü gölcük benim ikinci memleketim sizinle daha önce geçen yıl bu aylarda satılık arı hakkında konuşmuştuk.Ben gölcükten evliyim benim kayınbabamda gölcükte arıcılık yapar belki tanırsınız dost eli vakfında görevlidir kendisi.
neyse kovan fiyatını bende bilmiyorum açıkçası daha hesaplamadım ben spariş üzerine kovan yaparım yaptıracak olan istediği şekilleri kendisi belirler tabi çerçeve ölçüleri dışına çıkılmaz.kullanılan malzemeye göre fiyat oluşur ben malzemeye bakmam malzemelerin iyi yada kötüsü benim için farketmez sonuçta hesaba yansır.kötü malzemeylede iyi malzemeylede aynı işçilik oluşacağından bu durum yaptıran kişiye bağlıdır.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf sen kışın boş duracagına kovan yapıp kenara koysana kardeşim. Satamazsan çay demlersin,ne çayı yav, kendin kullanırsın demek istedim.

Birde tutuşanlar için çıta devamlı dursun kenarda::))

Sana kolay gelsin, çene yapma işine bak işine::))

yalovalı arıcı dedi ki...

yok canım yazın çalış kışın çalış arıcı ne zaman tatil yapacak :))
o dediğin güzelde kışın bizim burda çalışılmaz ayıptır:))açmı kaldın derler..

tabi artık bu durumu değerlendirmeye alacağım Ali abi eskiden kim tanıyordu bizi Allah'ın köyünde arıcı yusuf varmış mış bu internete kötü diyenler halt etmişler:))
çerçeve isteyen buyursun 10 bin adete kadar talep karşılarım :))

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Adaşım.

Meydan okumana bayıldım.10.000 ;sorun değil !
Helal beee.Sana da bu yakışır.Bakanın .çay espirisini kaptım.İmada bulunduğu fıkra harika tadına doyum olmaz.Kovanlar güzel gidiyor.Fakat bir noktaya takıldım.Muslukları sabit yapacaksın da bizim musluk ağzı aparatı tam kapanma yapmayacak mı ?

yalovalı arıcı dedi ki...

adaşım nete anca kavuştum yorumuda malum yeni gördüm meraklanma sen kovanların örnek olacak herkese.