10 Nisan 2009 Cuma

6 LI ÇERÇEVE DELEN MAKİNE

Arıcılıkta gün geçmiyorki arıcıların işlerini kolaylaştıracak bir alet üretilmesin.bu makinenin üçlü deleni yapılmıştı buda 6 delik birden deliyor.
bazı arıcılar yeni bir tel germe şekli deneyecekler.çerçeveye telleri paralel değilde dikey olarak takmayı düşündüklerinden bu makine üretildi.teller dikey olunca bal sağım işleminde peteklerin kırılma oranında büyük bir azalma görüleceği umuluyor. makine istenirse paralel delmek içinde kullanılabilir sağdaki üç matkap ucu araları soldaki üç taneden biraz açık dolayısı ile paralel delip üç delik açmak isteyenler sadece sağdaki üç taneyi kullanabilir.
6 delik bence çok.Eşit paylarda 4 delik açılması yeterli olabilir. dikey olarak üç delik aynı zamanda paralel olarak üç delik açacak şekilde matkap uclarını yerleştirilse daha makbul olacaktır.üçlü delen makineyi yapmayı başaran arıcı dostlarımızdan KENAN GİŞAN
arkadaşımızdan bu makine üzerinde çalışmasını isteyebiliriz.

bu makine yalova kovan çiftliği dükkanında bulunmaktadır



4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf makina çok güzel bende bu sene yeni çıtalarıma dikey tel takacagım. Alet dörtlü olursa yeterli gelecektir sanırım. Çünkü 10 cm ye bir tel gelecek. Kesinliklede petek kırılmayacaktır. Nedeni ise hem tel aralıgı sık, hemde esneme eskiye göre acayip düşüyor. Hatta son haberde bir resim yüklemiştim daha yayınlamadım dikey çerçeveyi işleyecegim.

yalovalı arıcı dedi ki...

kenan usta bu konuya eğilecektir 4 lü delici yaparsa daha güzel olacak.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
arıcılıkta son zamanlarda
çok hızlı değişmeler oluyor
bayağı faydalı aletler ortaya çıkarıldı
bundan çok seviyoruz
çerçevelere yatay değilde dikey tel çekilmesi konusunu mantığa uygun gelsede bir düşünmek denemek lazım
başarılar

Kenan GİŞAN dedi ki...

Çerçeve delme aparatındaki matkap ucu sayısı önemli değil yeterki gücü üreten matkap aleti kuvvetli olsun. Delik sayısı isteğe göre ayarlanabilir. Sorun aletten kaç tane yapılacağı ve satılacağı.