21 Nisan 2008 Pazartesi

ÇERÇEVE YAN AYAK YAPIMI ÇALIŞMASI

çerçeve ayaklarının yapımına başladım.Çıtalar ıhlamır ağacından.36 mm kalınlıktan geçmiş tahtaları bir tarafını yontuyoruz pılanya bıçağını indirip bu işlemi gerçekleştiriyoruz.


Bu şekile sokup boylanmayı bekliyorlar.

boyu 48 cm olan tahtaları ikiye bölüp kovan içi ölçüsüne getiriyoruz...



boylama işide bitince sıra son kesime geliyor.


çıta ayakları çakılmaya hazır.kim çakacak yaf bu kadar çıtayı yardım edecek yokmu





BU ÇALIŞMALARI KISA BİR FİLME ALDIM BENİM BLOG DA VİDEO EKLENMİYOR.SEBEBİNİ ANLAYAMADIM ACABA BU ŞABLONDAMI SORUN VAR BİR BLOGDA GÖRDÜM 7 DAKİKADAN UZUN VİDEO EKLENMİŞ BLOGERE BİZİMKİNDE NEDEN OLMUYOR.MECBUREN YOU TUBEYE ATIYORUM GERÇİ ORDAKİ GÖRÜNTÜ BLOGERDEN DAHA GÜZEL.


eskimiş petekleri çerçevelerden çıkartıp mum eritme tezgahına atıyorum.




acemice yapmış olduğum bu tezgah baya işe yarıyor biraz daha büyük yapsaydım eriyen mumların kabıda cam içince olsa hiç hava almasaydı daha çabuk erirdi sanırım.neyse bu ilk deneme bir arıcı arkadaşa verip kendime daha güzelini yaparım ilerde:):)



güneş güzel olunca günde 30 petek erir heralde tabi başında beklemek lazım arada gelip petekleri atıyom içine acelemiz yok koskoca yaz var ...

erimiş mumların görüntüsü.burda biriken mumları en son topluca kaynatıp tek top haline sokacam şimdilik böyle devam edelim.

5 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

BU ESKİ PETEKLERİ KESMİŞSİN ERİTMENE GEREK YOK BİRE BİR MUMCULAR ALIYOR SANA YENİ PETEK VERİYORLAR
KOLAYGELSİN

yalovalı arıcı dedi ki...

bilgi için saolasın.verdikleri petekleri ben kullanmam emin olmadığım petekleri arıya vermem eriyen mumları yerine getirip bildiğim her zaman kullandığım marka petek almayı tercih ederim.dediğiniz gibi eski peteklere karşılık bir eskiye bir yeni petek veriyolar ama???? nasıl petek???

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

Sayın yalovalı yan çita işini biliyorsun marangoz olduğunu hissettim meslektaş sayılırız galiba kolay gelsin bol ballı çerçeveli yıllar dileğiye

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Akçay önce ayıların verdiği zarar için geçmiş olsun der,bir daha böyle bir olayın olmamasını temenni ederim,çıta işinde başarı ve kolaylıklar dilerim.Mum eritme kabının camının çift katlı olması çok iyi sonuçlar veriyor,camla kasanın arasına lastik conta koyabilirsen mükemmel olur.Bol verimli sezon,sağlık ve başarı dileklerimle.

yalovalı arıcı dedi ki...

yorumlarınız ve güzel dilekleriniz için teşekkürler