25 Haziran 2008 Çarşamba

BAL SAĞIMINA HAZIRLIK SIR AÇMA TEZGAHI

Hafta sonu kestane balını süzmeye başlıyacağım. hazırlıklara başlayayım dedim ve bu gün bu sır açma tezgahını yaptım aslında istediğim gibi olmadı ama olsun bir söz vardır ilk yaptığını düşmanına ikinciyi dostuna üçüncüyü kendine yap diye yapa yapa eksiklikler görünecek şimdilik iyi gibi iş görür küçük oldu eksiği o.saçını ufak yaptırmışım tek kişi anca açar bunda sır iki kişi açamaz tam trakyalık tarakyada fazla kalabalık değiliz anca bir kişi sır açabiliyor zaten.


tezgah iki birleşmeli üst tarafta sırlar açılıp 12 adet sırı açılmış petek asılabiliyor sızan ballar aşağıda elek telinden geçip alttaki saçtan yapılmış tepside birikip doldukça ucundaki delikten teneke yada kovaya doluyor.

3 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Daha önce niye yayınlamadın bu aleti::))Geçen sene sır teknesi diye 100 kagıt bayıldık bir firmaya.İçinede benim çıtalar girmiyor,o metal bu agaç,gayette güzel duruyor.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

sırları tarak yerine peteklerin sırlarını aşagıdan yukarı keskin sır bıcağı ile kessen hem peteklerin düzelir hem peteklerde gözlerin agız kısmı bozulmaz arıda düzeltmeye ugraşmaz bence dene
KOLAYGELSİN

yalovalı arıcı dedi ki...

abi sen gel buraya sanada güzelini yaparız sorun değil zaten bu ilk denme idi bazı eksikleri var.biraz küçük en az 2 taraflı olmalıydı alttaki saç küçük olmuş ona görede ağaç kısmını yaptım baktım ufak olmuş .bu sene idare etsinde artık seneye güzelini yapar bunuda sana hediye ederim :):)


sayın pınarhisarlı meslektaşım sır açma işini ben yapmıyorum ben kovandan alıp sağım yerine getiriyorum sadece. sır açma işini hanımlar yapar genelde onlarda sır bıçağını kullanamıyorlar yoksa ben olsam bende bıçakla açardım .uyarın için teşekkürler