22 Ocak 2009 Perşembe

İLK TÜRK ARICI BLOĞU YAPAN KİM

Bugün hiç abartısız sabah 11 civarında bilgisayarın başına oturdum şu an yazı yazdığım zaman itibari ile saat 21:00 ihtiyaç molaları hariç bu saate kadar hiç kalkmadım.
Aradağım konu: Türkiyeden ilk arıcı bloğunu oluşturup diğer arıcılarımıza örnek teşkil edip onlarında blok kurmalarına önderlik eden ve çok büyük bir arıcılık bilgi portalı oluşmasına vesile olan kişiyi merak ettim.
Birçok bloğu gezdim ilk yapılan haber tarihlerinden bulurum düşüncesi ile aradım taradım ama bu böyle olmayacak kanısına varıp siz arıcı dostlarımıza sormaya karar verdim.
Belki önemsiz bir konu ama benim gibi merak eden kişilerin olduğunuda varsayarak merakımın cevabını bilen bilmesede tahmin edenleriniz varsa yorumlarınızla konuya açıklık getirmenizi istiyor tüm arıcı dostlarımıza teşekkür ediyorum.

12 yorum:

Hayyam dedi ki...

ilkini bilmem ama her blok açana halil bilen kardeşimizin büyük yardımı oldu.Benim blok
mu kendi yaptı sağolsun

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
türkiyede sanal ortamda
arıcılıkla ilgili forum farmı blog varmı diye ilk dolaşan sanırım
benim
bir forum ve blog olsa diye
çok istemişim
ve ilk bloğu blogcu ile yaptım
fakat
ilk bloggerci halil bilendir
benim gördüğüm odur
ilk kapıyı açan odur
hakkını vermek lazım
benim prensibim odur
yiğidi öldür hakkını yeme derler
tüm arıcılara başarılar

HB dedi ki...

İlk blogu yapan ben değilim. Kim sorusunun cevabını biliyorum ama şimdi o ismi yazsam, "o değil benim" tartışması başlayacağından yazmıyorum.

Hayyam beye ve Taşkın beye iltifatları için sadece teşekkür ederim ama sizlerin aradığı cevap Halil Bilen değil.

erbabarici dedi ki...

kim oluşturduysa saygılar sunuyorum

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

bende 2006 senesinde arıcılık.gen.tr sonra beyaz kovan siteleri bloglar derseniz bende Halil bilen arkadaşımızı ilk sıradakilerinden gösterebilirim

yalovalı arıcı dedi ki...

ilginiz için herkese teşekkürler halil bilen üstadımız biliyorum demişsiniz siz söyleyin genede yayınlanmasını istemiyorsanız yayınlamam sadece ben öğreneyim kafiidir.zaten bu kişisel merakımdı.

saygılarımla....

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
ilk blogcu halil bilendir
biz blog yapamadık çünkü iniglizceydi
bu yüzden kimse çözemedi
ilk blogu tarif edende odur

tekrar yazalım
ilk arıcı blogcu halil bilendir
saygılar

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf ilk blogun yapılması önemli degil,bende ilk blogun kime ait olduğunu biliyorum.Önemli olan bir şeylerin dönüm noktalarıdır.

Halil Bilen'de bu dönüm noktalarının mihenk taşıdır.

Halil Bilen'nin blogu ve diğer arıcılara açmış olduğu bloklar,Türk arıcılığına büyük katkı yapmıştır.Benim blogumu yapanda Halil bilen'dir.Bunu her zaman dile getirmişim.

Halil Bilen'i bilim adamlarına degişmem demiştim önceki yazılarımda.Bu yazımın da arkasındayım.Bunun bir çok nedeni vardır,arıcılıkta yeni bir sayfa açılmasına sebep olmuştur.Bunları açıklamaya kalkarsak burası yetmez.

Ayrıca bir notta Murat Çakır'a düşmek gerekir.Bloklardan önce arıcılık sitelerini faliyete geçiren en önemli kişide Murat Çakır'dır.

Arıcılığa kim hizmet edersede başımızın üstünde yeri vardır bu biline.

Şükrü KOCA dedi ki...

İlk bloğu açanı ben de merak ediyorum ama bir gerçek varki o da bugün blogların arıcılığa çok büyük katkıları olduğudur.
Arıcılığa katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Murat Çakır dedi ki...

İlk arıcılık sitesi 2001 yılında www.aricilik.com adı altında Zonguldaklı bir arkadaş tarafından kuruldu. Fakat kısa zamanda online arıcılık malzemesi satma amacına yönelik yayın yaptı bu konuda arıdığını bulamayınca siteyi 6 ay sonra kapattı. İkinci site www.balarisi.com adı altında 2002 tarihinde tarafımdan açıldı. Fakat site ismini bana satan şirket battığı için isim hakkını daha sonra alamadım ve site otomatik olarak kapandı. 2003 yılında www.aricilik.gen.tr'yi kurdum. aricilik.gen.tr ilk arıcılık sitesi değil ama kesintisiz arıcılık yayını yapan ve benim tespit edebildiğim 30 küsur site tarafından da yazıları kopyalanan ilk site. İlk arıcılık blogunun teknik kurulumunu 2006 şubat ayında bir arkadaşa yardımcı ve öneri olarak ben yaptım. www.teknikaricilik.blogspot.com ismiyle yayına başladı. 2006 Mart ayında www.beyazkovan sitesini yayına soktum. Nisan 2006 tarihinde de Halil Bilen daha önce kurmuş olduğu kişisel blogunu arıcılık blogu haline çevirdi. Halil Bilen'in kişisel gayretleriyle blogger arıcı sayısı kısa zamanda çoğaldı. Sanal Arıcılık başlangıç tarihçesi kısaca böyle.

yalovalı arıcı dedi ki...

muarat çakır beye bu alanda yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz

Servetim Çocuklarım dedi ki...

bu blogu kim yaptıysa teşekkür ederim.ama video ve fotoğrafları nasıl blog a atacağım bilen bir arkadaşımız bana yardımcı olursanız sevinirim