20 Ocak 2009 Salı

OCAK AYINCA AÇAN ÇİÇEK

ocak ayındayız ama bu çiçek her sene kış günü açar.hem nektarı var hem poleni arılarımız için bu ağaçtan bir sürü ekmek gerekli.havalar biraz ısınınca binlerce arı bu çiçeğe koşuyorlar.çiçeğin ismi nedir bilmiyorum bilen varsa yazsın bu resimde arının ayağındaki beyaz renkli polen belirgin şekilde görülüyor.acaba yavru varmıki kovanlarda polen taşıyor bu arılar buda arıların 20 ocak 2009 saat 12.30 civarındaki ilk uçukları diyebiliriz

7 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf arılarda yavru vardır.Bu gün Beykozdan arayan Saim abi arılarını açıp bakım yaptığını ve kapalı yavru olduğunu iletti.Zaten bu aydan sonra bizim çok dikkatli olmamız lazım.Yeniden bir sıkıştırma yapıp,yavrulu kovanları aşırı yavru faliyetlerini önlemeliyiz.Havalar ne kadarda sıcak gitse hala kış ayındayız, ani bir havada bozulma olursa kovanın içinide bozarız kolay gelsin.

yalovalı arıcı dedi ki...

abi ben arının işine karışmam.içini açıpta bakmadım hiç birine bakmamda.baksam ne olacak sorun varsa bu saatte zaten çaresi olmaz ölen ölsün kalan sağlar bizimdir...arılarım üstlerinde branda çekili vaziyette duruyorlar son baharda örterim erik çiçek açana kadarda açmam erik çiçek açınca başlarım bakıma:))
uyarın için teşekkürler...

d.m.t dedi ki...

Selamlar;
Resimdeki çiçek yaprak dökmeyen kartopu.
Ben geçen yıl bahçeye ektim.Burada bahara doğru çiçek açar!

yalovalı arıcı dedi ki...

ewet demet hanım yaz kış yaprağını dökmüyor peki nasıl ektiniz tohumumu var yada dibinden sürgün falanmı çıkıyor

d.m.t dedi ki...

Ben çiçekçiden satın aldım. Poşette ekiliydi.
Üretimi çelikle oluyormuş; bence tohumdan da olur ama tohumdan büyüyünceye kadar çok vakit geçer. Hazır fidan almakta bir tür çözüm. Çiçekçide 3-6 lira arasında bulabilirsiniz. Kolay gelsin.

yalovalı arıcı dedi ki...

teşekkürler belki birilerine fayda olur bu bilgiler

Adsız dedi ki...

Yazar cok tesekkurler...

Selamlar SevalHatice